Akryl og olie

Akryl/acryl

Jeg kan rigtig godt lide at male med akryl/acryl på lærred. Gerne store lærreder, der dog kræver at jeg står udenfor, da det fylder og griser. Så det er mest noget, jeg gør i sommerhalvåret. Hvis du vil læse mere om materialerne (maling, pensler, lærred), så gå til siden materialer.

Her vil jeg skrive lidt om hvert billede. Først er min gekko, lavet i en slags ‘aboriginee-stil’. Den er bare vokset frem af min fantasi. Jeg har haft den med på to udstillinger (Lundbeck og Telefonfabrikken) – og jeg endte faktisk med at sælge den efter udstillingen på Lundbeck. Der var en mor, der ville give den til sin datter i konfirmationsgave.

gecko acrylic paint ann-louise bergström

Her ses hvordan det så ud, da jeg udstillede den på Lundbeck (i kantinen). De to andre billeder der ses (koralrevet og det sort-hvide træ) er også mine billeder.

Jeg var på et tidspunkt meget optaget af naturtypen ‘Dehesa’, som især findes i den spanske region Extremadura. Jeg har desværre ikke besøgt Extremadura selv, men vil meget gerne. Billedet her (man kan ikke se at det er stort – 120 x 60 cm) er inspireret af nogle fotografier af Dehesa-landskaber.

DEHESA

Og biolog som jeg jo er…så er det mest natur og dyr, jeg holder af at male og tegne. Her har jeg lavet en kamæleon i en regnskov. Den har været med på tre udstillinger (Telefonfabrikken, Lundbeck og Unilabs).

Her er et billede (stort, 90 x 90 cm), som jeg har malet efter et billede, jeg selv har taget. Det forestiller nogle børn fra en vennegruppe, da vi var ude at gå en tur på en strand. Jeg har udstillet billedet på Telefonfabrikken – og jeg vandt en præmie for udstillingens bedste billede (se nedenunder). Min veninde (mor til to af børnene på billedet) endte med at købe billedet af mig og har det nu hængende i sin stue.

Her er jeg, da jeg lige har fået at vide at jeg har vundet!

Og her er invitationen til udstillingen på Telefonfabrikken i 2018.

Sidst, men ikke mindst, er et billede jeg kalder “skovbrand”. Egentlig er det malet efter en sommer-aftenhimmel , der bare var meget dramatisk og farverig. Men da jeg overdrev farverne kom det til at ligne en skovbrand. Udover acrylfarver har jeg også brugt lidt Posca-tus på dette billede.

Skovbrand

Jeg har lavet et portræt af en venindes smukke datter – som en gave til hendes konfirmation.

Olie

Jeg har været tilbageholdende med at male med olie, da jeg ikke har lyst til at få “malerhjerne” af opløsningsmidlerne. Nu har jeg dog fundet noget vandbaseret oliemaling, som jeg vil forsøge mig med. Min plan er at male motivet herunder (indtil videre bare en hurtig skitse med blæk) – sort-hvide birketræer med blodstænk på. Som en påmindelse om vores over-udnyttelse af naturen.