Om mig og denne blog

Ann-Louise Bergström

Mit navn er Ann-Louise Bergström  (jeg er halvt dansk og halvt svensk) og jeg har altid elsket at tegne! Da jeg var barn tegnede jeg meget sammen med min far (og søster). Kunst har altid været en interesse og et omdrejningspunkt i min fars familie. Min far selv har altid selv tegnet og malet meget  – og opfordret mig (og min søster) til at tegne. Vi tegnede især heste (hvor er det blevet til mange heste!)-  men også andre dyr, portrætter osv. Min søster og jeg gik også til reklametegning på Ungdomsskolen i Gladsaxe, hvilket var virkelig sjovt, men nok ikke så sundt: Vi lavede rigtig meget airbrush uden nogen form for beskyttelse eller udsugning.

Noget andet, der har fyldt (og fylder) i mit liv er kærligheden til naturen. Jeg har altid elsket natur (især dyr og planter) og er derfor naturligt nok endt med at blive biolog (dog ikke grøn-gummistøvle-biolog, som jeg troede at jeg skulle være, men hvid-kittel-biolog). Naturen fylder meget i mine motiver og der er intet, der byder på mere skønhed, synes jeg! Jeg er ikke så meget for polerede glansbilleder af smuk natur, jeg tiltrækkes snarere af det lidt sære, en skovbund med rådne rødder, døde dyr, knudrede træer osv. Naturens cyklus.

Som ung har jeg dyrket min interesse for tegning bl.a. på croquis-kurser, på højskole (Ry højskole, hvor jeg havde kunst som hovedfag), rejser (det er fantastisk at have tegneblok og blyanter med på rejser!), ture til zoologisk have osv. Jeg har også udsmykket diverse skoleopgaver med sjove forsider og illustrationer. Samt lavet diverse hjemmelavede tegneserier om alt muligt.

Som voksen har jeg haft en ret lang periode hvor jeg ikke har tegnet så meget pga. arbejde og børn. Og dog. For jeg har altid meldt mig når der fx skulle tegnes et motiv til DHL-stafet t-shirts. Og i mit arbejdsliv (som forsker – jeg er uddannet humanbiolog) har jeg altid brugt illustrationer meget. Og da jeg fik børn begyndte jeg selvfølgelig også at tegne sammen med dem, dog mest på deres præmisser.

Det var først i 2016/2017, i forbindelse med at jeg sagde mit job op og blev selvstændig (videnskabelig animator; mit firma hedder Moving Science, www.movingscience.dk ) at jeg for alvor fik genoplivet min kunstneriske udfoldelse.  Mit mere fleksible arbejdsliv gav mig mere  tid (og overskud!) til at tegne og male. Jeg har desuden været så heldig at få lov at udstille nogle af mine billeder nogle steder – og jeg har også solgt nogle – og vundet en præmie for et. Og jeg vil gerne ud at udstille flere steder.

Jeg har lavet denne blog for at have et sted at vise mine billeder og fortælle lidt om dem. Jeg fortæller også lidt om de materialer, jeg bruger – og mine inspirationskilder. Jeg har inddelt billeder dels efter materiale (ses i menuen på forsiden) – og i temaer (ses som underpunkter til menu-punktet ‘Temaer’)

Herunder ses et selvportræt, lavet med filtpen og akvarel.

Du er meget velkommen til at kontakte mig!

Selvportræt Ann-Louise Bergström