Blyant og skitser

Det hele starter med blyant! Med skitser på tegnepapir. Det er så dejlig nemt at have med alle steder; i sommerhus, på rejser, på tur, ud i haven. Og jeg kan rigtig godt lide at arbejde med blyant. Jeg bruger som regel en HB (altså midt imellem blød og hård) til at skitsere op med løs hånd først – hvor jeg fokuserer meget på at få placeret elementerne rigtigt i forhold til hinanden. Også omrids af elementerne starter jeg med at tegne med løs hånd. Først derefter begynder jeg at arbejde med de ‘indre’ strukturer og skygger. Her bruger jeg en blødere blyant, 3B, 4B eller 6B er mine favoritter. Jeg bruger en ‘stomp’ til at tvære ud med – for at gøre skyggerne blødere. Tidligere brugte jeg bare min finger, men den blev helt sort!

Jeg prøver at motivere hele min familie til at tegne. Især mine to piger er glade for at tegne. Her har jeg tegnet dem ude i haven i vores sommerhus. Samt en lynhurtig tegning i bilen.

Pige der tegner. Ann-Louise Bergström 2021
Pige i græs. Ann-Louise Bergström 2021

Her har jeg tegnet en død fugl, jeg fandt ude i haven. Den ser så fredfyldt og smuk ud, som om den bare sover.

Tegningen af elgen herunder har jeg brugt noget mere tid på. Jeg arbejder meget med at få baggrunden med på mine tegninger også – det giver en helt anden fornemmelse og skaber et meget mere fuldendt billede.

Og herunder en GIF, der viser at jeg tit bruger en blyantstegning / skitse i bunden, når jeg laver et billede. Nogle gange bruger jeg nogle hjælpestreger til at få placeret alle elementer korrekt.

Og her til sidst en meget hurtig skitse af et træ – tegnet på Lesbos.