Digital kunst

Udover at tegne og male i hånden på “analog” vis, så bruger jeg også computer til at lave billeder og grafik i 3D. Jeg bruger flere forskellige programmer (og en digital tegneplade). Til 3D-grafik bruger jeg Blender. Til digital frihåndstegning og maling bruger jeg Krita. Og til vektor-grafik Inkscape.

Vektorgrafik

Den sovende kat (min egen kat, som tit ligger i tossede stillinger og sover) er lavet som en hybrid mellem vektor-grafik og frihåndstegning. Kamelen og giraffen er ren vektorgrafik.

CG kat. Lavet af Ann-Louise Bergström, 2020
giraf ann-louise bergström
Kamel computer-grafik Ann-Louise Bergström

Digital maling og tegning

Billederne herunder er alle lavet som frihåndstegning (vha. min digitale tegneplade) i programmet Krita.

Zebra digital art Ann-Louise Bergström

Kaviar-fisken var noget, jeg så i en meget mærkelig drøm. Det var i corona-foråret 2020, hvor man ikke kunne rejse til Sverige, så måske skyldtes drømmen at jeg savnede min Kalles Kaviar?

Kaviarfisk2 digital Ann-Louise Bergström

Jeg har virkelig noget med dalaheste. Jeg elsker at tegne dem – i mange forskellige varianter.

Dalahorse by Ann-Louise Bergström
Forest computer graphics Ann-Louise Bergström
Tree digital art Ann-Louise Bergström

Ukrainsk flygtning – tegnet med det ukrainske flags farver.

Ukrainsk flugt tegning af Ann-Louise Bergström

Og så har jeg også noget med Japan. Jeg har desværre ikke besøgt Japan selv (jeg vil meget gerne, dog!), men elsker deres æstetik. Det gælder både i kunst, the-kultur, mad og kultur generelt. Her er en meget tætpakket gade i en udefineret japansk by.

Birketræer er også et motiv, jeg holder meget af. Her i en lidt dramatisk variation, dog, med blodige stammer.

Denne tegning lavede jeg dagen før ‘Black Friday’ i 2021. Jeg synes at ‘Black Friday’ er tåbeligt – verden har virkelig ikke brug for at vi forbruger mere!

Overshoot - Ann-Louise Bergström 2021

Endnu en dalahest…

Hm! Denne tegning taler vist for sig selv..

3D-grafik

Jeg bruger 3D-grafik-programmet Blender til at lave 3D-modeller og animationer. Det bruger jeg i mit firma, Moving Science (www.movingscience.dk). Nogle gange laver jeg dog også mere kunstneriske billeder i Blender, som fx dasset på månen med Halloween-græskar. Billedet af nervecellerne er lavet som en animeret GIF.