Materialer

Blyanter

Først lidt om blyanter. Jeg bruger blyanter af flere forskellige mærker og i flere forskellige hårdhedsgrader. Dog har jeg nogle yndlings, fx er HB rigtig god til at skitse en tegning op med, da den er nem at viske ud igen. Og så har jeg altid godt kunnet lide 4B og 6B til at lave skygger med. I sommer fandt jeg nogle virkelig lækre, ekstra tykke blyanter, som er super-lækre at tegne med. Men de er dog lidt besværlige at spidse (jeg bruger en kniv).  Jeg bruger også en såkaldt “stomp” (ses nederst i billedet) til at trække skygger ud og skabe bløde former. Tidligere brugte jeg bare en finger til det – med det resultat at jeg altid fik sorte fingre af at tegne. Så jeg er virkelig glad for mine stomps! Og så kan man heller ikke undvære et godt viskelæder.

Filtpenne

Jeg bruger også tit sorte filtpenne til mine tegninger. Dem har jeg i mange forskellige tykkelser, fra 0.1 mm til 1 mm. Og så er jeg ret vild med alle slags penseltusser.

Akvarel (flydende og fast)

Jeg bruger både flydende vandfarver (Ecoline) og faste. De flydende kan jeg blande sammen (celledyrkningsbakker og pipetter er perfekte til dette – man er vel biolog!) til den ønskede farvenuance. Men de fåes nu også i virkelig mange forskellige farvenuancer. Sushi-soya-bakker er gode til at have vand i – dem har man som regel rigeligt af hvis man er glad for sushi!

Her er mit sæt fast akvarel (tilføj mærke)

Jeg bruger også en såkaldt “brush pen” fra Pentel til nogle af mine sort-hvide tegninger. Det er en penseltusch med flydende blæk (patronen er udskiftelig) som er svær, men helt utroligt lækker at arbejde med.

Japansk blæk (og fransk)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gouache

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Posca-tusser

Jeg elsker Posca-tusser! De består af maling i et rør (med en lille kugle i til omrøring) og en filt-spids hvor malingen kommer ud af. De kan bruges på stort set alle overflader og jeg bruger dem nogle gange ovenpå mine (tørrede) vandfarve-billeder fx til at skabe lys-effekter.

Acrylmaling

Til mine acryl-malerier bruger jeg lige for tiden disse. Men jeg trænger snart til at få bestilt nogle nye – i flere forskellige nuancer. Til sammenblanding af farver bruger jeg tit tiloversblevne frugtbakker i plastic, fx. avocadobakker e.l.

Papir og lærred

Det kan altså virkelig betale sig at bruge noget ordenligt papir. Selvfølgelig kan man øve sig på kopi-papir, men det er altså bare lækrere at bruge ordentligt tegnepapir. Og når man når til vandfarver er det absolut nødvendigt med rigtigt akvarelpapir som farven kan trænge ned i (på kopi-papir løber farven bare ud).

Rammer

Jeg får mine rammer flere forskellige steder fra. Tidligere tit fra IKEA og Søstrene Grene, men nu oftere fra genbrugsbutikker og på loppemarkeder. Tit kan man finde nogle virkelig fine, gamle rammer. Ulempen er bare at de kan være besværlige at skifte billedet ud i (heldigvis hjælper min mand gerne med dette – han er lidt mere tålmodig end mig), men det er ulempen værd. Jeg synes at det er fint når rammerne har lidt “patina” og det er også meget mere miljøvenligt.