Inspiration

Jeg får min inspiration fra mange forskellige steder, dog mest fra naturen. Jeg tager mange billeder – på rejser, ture, men også af små ting, som fx nogle smukke blade i en frossen vandpyt mm. Og så tager jeg virkelig mange billeder af træer – helst knudrede, gamle træer med ujævn bark, svampe og mos. Jeg elsker træer!

Se flere billeder af træer og smukke detaljer i naturen herunder

Jeg synes også at det er interessant at tage billeder af døde dyr – de illustrerer fint naturens cyklus og har tit sin egen, særegne skønhed. Men jeg kan naturligvis også lide levende dyr! Katte og ælge er nogle af mine yndlings-motiv-dyr. Den døde skade er forresten den sovende kats (sidste billede) fortjeneste…Hm!

Jeg lader mig i høj grad også inspirere af andre kunstnere. Især af de skiftende udstillinger der er på vores lokale tegnemuseum (“Teckningsmuseet”, www.teckningsmuseet.se) i Laholm. I sommer var der fx. denne fantastiske udstilling med “Mander”. Han er en illustrator, der tegner plakater, covers, skateboard-grafik, tegneserier og meget mere. Virkelig cool! Jeg blev så inspireret af hans stil at jeg tegnede en plakat til en familie-fest (hvor vi opførte et gammelt teater-stykke, “Dunkan & Skinkan”)  i samme stil.

En anden udstilling / kunstner, der har gjort stort indtryk på mig, er Robert Longo. Hans billeder oplevede jeg på en udstilling i Hamborg i 2018. Min datter ses foran et billede her for at man skal kunne se, hvor store hans billeder er. De er alle lavet med kul på papir – helt utroligt imponerende!

Arken havde i foråret 2019 en udstilling med den australske kunstner / skulptør Patricia Piccinini. Den så jeg sammen med en veninde. Hun laver super-realistiske, sære væsener, der bevæger sig på kanten mellem fantasi, virkelighed og teknologi. De er skræmmende, men pudsigt nok har de også næsten allesammen en rar udstråling.

I foråret 2021 lykkedes det endelig (efter lange perioder med corona-nedluk) at komme på Louisiana. Der så jeg blandt andet en udstilling af Mamma Andersson, en nordsvensk kunstner, der virker til at elske det sammen som jeg. Dvs natur, natur, natur…. Her ses de tre af hendes billeder, jeg syntes var smukkest. Jeg er helt vild med den lysende koralfarve, hun bruger i flere af sine billeder.